Skatoties uz WinterCon VI pēc visa hype– nu jau 6 mēnešus vēlāk.
Jau 4 gadus esmu anime un manga fans, vēl ilgāk spēļu – gan galda, gan datora. Tad nu beidzot izlēmu aiziet uz WinterCon, jeb Winter UniCon, kas ir mūsu Baltijas versija ComicCon. Šeit rakstīšu par labo, slikto un visu pa starpai.
Pirmais ko gribu pieminēt, ir iejas biļešu cenas, kas ir dažādas, 18 eiro par 1 dienas ieju, 25 eiro par 2 dienām, bet bija arī tā saucamā “fanu biļete” par 55 eiro, kas ietvēra sekojošās priekšrocības:
- Piekļuve bez rindas
- Rezervētas sēdvietas
- “Goodie Bag”
- Tumbiņa (UniCon)
- Power Bank (UniCon)
- Klade (UniCon)
- Pildspalva (UniCon)
- Piespraude (WinterCon)
- WinterCon VI plakāts
Par aizkļūšanu līdz ieejai – Daudz Cilvēki.
- Jau tovojoties, pat pirms atvēršanās laika, var redzēt rindu, kas sniedzas vairāku desmitu metru garumā. Cilvēki, kas atnākuši un gaidījuši ilgu laiku lai tik tiktu pirmie ir redzami sajūsmā runātdamies vienam ar otru šajā vēsajā laikā.
- Tiem kas brauc ar mašīnām paveicās, jo stāvvietas bija bez maksas, kas visnoteikti bija labi, ņemot vērā ka nauda aiziet pa cauruli šādā pasākumā.
- Protams, publiskais transports brauc gana bieži un ir tādi autobusi un mikriņi, kas kursē tikai pasākumu dienās, bet jāņem vērā, ka transporti ir piepildīti līdz durvīm, jo gana daudzi brauc uz turieni. (No manas, to dienu, pieredzes ņemot.)
Par vietu kā tādu, jeb pēc ieejas – Ķīpsalas Starptautiskais izstāžu centrs.
- Vieta pieteikama liela priekš šāda pasākuma, un cilvēki sagāja diez gan daudz iekšā. Izkārtojums sadalīts starp “naudas tērēšanas” zonu, “E-sports” galdiņiem, “Cosplay/Kpop” skatuvi un mākslinieku aleju.
- Mākslinieku aleja man patika visvairāk, jo tur vrēja redzēt visvisādus talantus, ar oriģinalitāti, un arī fanartiem.
- Naudas tērētavas zonā redzemi pārpildīti veikaliņi – plakāti, figurīnas, t-krekli un krūzes. No kā lielākā daļa bija, kas izskatījās kā no interneta izrautas bildes un uzprintētas uz dažādiem produktiem.
Jā, runājot par precēm – man šis viss likās aizdomīgi, nu galvenokārt krūzes un peļu palikņi.
- Pats nevarēju atturēties un nopirku krūzi ar anime tēlu. Bet man šis ir jāpasaka – tiek pārdotas krūzes un peļu palikņi, uz kuriem ir vienkārši uzprintēti anime tēli. Tik daudz dažādi stili šīm illustrācijām… no kurām daudzas esmu redzējis online. Vai tiešām tie, kas pārdod šos priekšmetus ir dabūjuši atļauju, jebkāda veida, lai izmantotu tās illustrācijas vai arī viņi pelna ar zagtu materiālu?
- Protams, ir arī citas preces, piemēram apģērbs ar dizainiem, kas izskatījās oriģināli un arī figurīnas anime.
Tad ir cosplay. Teikšu maz, un ielikšu bildes, kas man likās smieklīgas.
- Cosplay daļa bija jautra. Katram bija kaut kas cits ar ko izcelties.
D6 Galvenais redaktors: “Protams, vairums uzdosies ar loģisku jautājumu – varbūt vārējāt publicēt, kad nākamais WinterCon būtu? Jā, varētu – es atbildu. Taču šajā vasarīgajā laikā, gribas ko veldzējošu. Tāpēc dalaties ar savām domām par aizgājušo WinterCon!”
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.