Colorful

Movie / Drama, Slice of Life, Supernatural

Apraksts:

Zēns attopas vietā starp mirušo un dzīvo pasauli ( limbo) . Vide ir pelēka, zēna atmiņas ir pazaudētas un viņš nezin neko par sevi – kā viņu sauc un kā viņš nomira. Pie viņa pienāk maza auguma puisis – Purapura, kuru viņš vēlāk definē kā enģeli. Purapura paziņo, ka zēns, kurš ir nonācis šajā vietā, ir guvis otru iespēju dzīvot, taču viņa dvēsele tiks ievietota kāda 14 gadīga puiša Makoto Kobayashi ķermenī, kas nesen ir izdarījis pašnāvību. Zēna uzdevums, dzīvojot Makoti Kobayashi dzīvi, ir atklāt iemeslu, kāpēc Makoti izdarīja pašnāvību, kā arī atklāt kā viņš pats nomira.

Sižets: 6/10

Stāstam ir labs potenicāls. It īpaši pašā sākumā līdz filmas vidum. Pēc tam notikumi tika tik ļoti izstiepti. Manuprāt, bija ļoti daudz momenti, kurus varēja saīsināt, vai arī nemaz neievietot filmā. Bija cerība, ka pašās beigās būs kāds superīgs nobeigums, kas visu kaut kā smuki apkopotu, taču beigas man šķita diezgan parastas un pārāk paredzamas, un līdz galam nepabeigtas. Šīs 2 stundas varēja izveidot par ļoti labu 40 minūšu anime īsfilmu – varbūt neiegrimt liekās detaļās, bet palikt pie filmas pamatdomas un neizskaidrotās lietas atstāt ar mazu “hintu”, kas liktu skatītājiem pašiem domāt un spriest.
Stāstā biju gaidījusi vairāk Sci-Fi efektus, taču no Sci-Fi burtiski runājot bija tikai ‘enģelis’, kurš salīdzinoši reti parādijās sižetā.. Vēlējos viņu sižetā vairāk.

Ļoti veiksmīgi stāsta veidotāji izvairījās no jautājuma – kāpēc šis zēns bija retais izradzētais – Purapura attaisnojās, ka to nolēma Boss un protams mēs īsti nezinām, kas ir Boss… mēs varam minēt, ka tas ir dievs vai arī persona, kas spēj noteikt dvēseles likteņus utt.

Animācija: 8/10

Animācija šķita laba. Man nepatīk salīdzināt, taču lai rastos labāks iespaids – kaut kādā veidā man asocējās ar reālistisku Ghibli filmu zīmēšanas stilu. Anime fona skati bija diezgan detalizēti. Vienīgi dažos momentos es ievēroju reālās dzīves skatus vai arī fotogrāfijas, kuras tika animētas. Man nedaudz šķita, ka daži skati galīgi neiederējās situācijās, bet tas ir mans subjektīvais viedoklis. Kā arī vēlējos nedaudz vairāk fona skatus, kas raksturotu vairāk notikumu vietu un tās vidi, kas spētu vairāk izprast telpu. Taču kopumā viss apmierināja.

Lasīt pilno versiju AnimeFourms.lv